divendres, 30 de març del 2018

Mona de xocolata

Aquesta recepta és del bloc,La cuina de la Dolorss
L'any passat vaig fer una mona de trufa immillorable i enguany havia pensant repetir però al final he decidit que millor era fer una recepta nova.
Aqui teniu el resultat, no és una recepta difícil i encara que sembli que porta molts ingredients tots són senzills, segur que els tenim a la nostra cuina.
Que passeu una feliç Pasqua i unes bones mini vacances.


Per al pa de pessic

-200 grams de farina
-200 grams de sucre
-5 ous
-1 sobre de llevat en pols
-2 cullerades  de cacau pur en pols
-un polsim de sal


Per a la cobertura de xocolata

200 grams. de xocolata de cobertura 70%
100 ml de nata 35%


Primer farem la base, el pa de pessic.
Batem els ous amb el sucre i una mica de sal  fins aconseguir una massa blanquinosa.
Tamisem el cacau, la farina i el llevat i ho anem integrant a poc a poc amb els ous i el sucre.
Quan tinguem una massa llisa i suau, sense grumolls, la posem en un motlle per forn, jo com sempre amb paper especial.
L'introduïm en el forn calent 35 minuts a 170 graus.

Quan acabi el temps de cocció apaguem el forn i ho deixem una estoneta dins, així evitarem que baixi molt.
Després deixarem refredar totalment, per això sempre és millor fer-ho a un dia abans de posar la cobertura.
Posem a escalfar la nata, quan bull retirem del foc i hi afegim la xocolata trossejada, batem bé fins que ens quedi una xocolata suau i llisa,
Tallem el pa de pessic en dos i pinzellem amb li xocolata, després el tornem a muntar i repartim bé el la xocolata per tot el pa de pessic.

Per últim afegim ametlla crocant, i decorem.

La deixem refredar a la nevera que la xocolata es refredi i quedi consistent ..

A gaudir d'aquest dolç tan tradicional !!

Feliç Pasqua.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.