dilluns, 8 de gener del 2018

Tortell de Reis 2018


Aquest tortell ho vaig fer el dia 5 a la tarda, i abans del temps de repòs final el vaig deixar a la nevera. El dia 6 ens aixequem molt, molt aviat per obrir els regals que ens van deixar els Reis mags d'orient el vaig treure de la nevera i quan estava a punt el vaig posar al forn, va quedar perfecte, deliciós, de fet crec que no esperaré un any per tornar a fer-ho, aquest dolç és fàcil de fer així que ho vaig fer més sovint



Ingredients

-430 grams de farina de força
-2 ous
-160 ml de llet
-25 grams de llevat fresc
-60 grams de mantega
-120 grams de sucre + 50 grams per decorar
-2 cullaradetes de aigua de tarongina (aigua de azahar)
-pell de taronja
-pell de llimona
-sal
-1 branca de canyella
-fruita confitada
-1 llauna de cabell d'angel
-Sucre perlat


Posem a bullir la llet amb les pells de taronja i llimona i la branca de canyella, deixem que bulli uns minuts i després ho retirem del foc i ho deixem reposar, jo ho vaig deixar moltes hores però podem deixar-ho minuts, almenys fins que queda temperat.

Colem la llet i li afegim l'aigua de tarongina, el sucre la sal i el llevat i batem tot bé.
A continuació anem incorporant la farina, i els ous batuts.

Per últim incorporem la mantega a temperatura ambient tallada a trossets

Tot això ho podem pastar a mà, com a mínim 10 minuts, però si teniu una amasadora de ganxo us anirà molt millor, el secret, un bon pastat, que la massa agafi molt aire, així sempre ens quedarà molt esponjós.
Ens quedarà una massa molt suau i elàstica.
Fem una bola i ho deixem reposar tapat unes 2 hores.


Un cop ha passat el temps de repòs li donem forma al nostre tortell, estirem bé la massa posem el cabell d'àngel, tanquem  de tal manera que ens quedi el cabell dins de la massa, estirem bé  i unim les dues puntes.
Cal deixar un gran forat al centre, mireu les fotos, perquè la massa quan fermenta augmenta molt de volum.
Ho deixem reposar unes 2 hores més i ja per últim el pintem amb ou batut i li posem les fruites confitades i el sucre perlat.


(Si no tenim temps podem fer-ho i ficar-ho a la nevera un cop hem fet la forma i decorat, després només hem de treure-ho, deixar-ho reposar unes 4 d'hores i ja estarà llest per coure)

Introduïm al forn calent a 190 graus uns 20 minuts.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.