dijous, 14 de setembre del 2017

Pa

Hola a tothom!!
He tingut molt oblidat el blog, no per falta d'idees ni per manca de receptes noves, la veritat és que aquest estiu ha estat diferent i he tingut totes les hores de les meves vacances ocupades amb la mare ingressada tot el mes d'Agost i encara segueix, així que cada dia em traslladava fins a l'Hospital, per fer-li una estona companyia.

Amb els nens a casa de vacances i després de viatge 9 dies, això ja us ho anire explicant.

I ara per començar de nou, veurem si puc agafar el ritme, us proposo un pa, senzill però que ha quedat molt bé.

Vaig fer 2 receptes, una l'original, del canal de Youtube Ana recetas fáciles i una altra amb les mateixes quantitats però amb un temps de pastat, els dos van quedar molt bé, però millor amb una mica de pastat, a ma oa la màquina.

Es pot fer amb farina normal, jo he utilitzat farina per fer pa que vaig comprar a Casa Ruiz.
Comencem.

Ingredients.

-500 grams de farina 
-7 grams de llevat sec
-sal
-1 cullerada de sucre
-3 cullerades d'oli d'oliva
-350 ml d'aigua

Escalfem una mica l'aigua, i posem el llevat i el sucre, ho barregem bé.
En un bol posem la meitat de la farina, aproximadament i hi afegim la barreja anterior i l'oli.
Barregem bé.
Tapem amb drap i ho deixem reposar una mitja hora, més o menys.
Passat el temps de repòs veureu que la massa ha crescut i s'ha omplert de bombolles.
Anem afegint a la resta de la farina i sal.

Pastem fins aconseguir una massa llisa que no s'enganxa a les mans, en aquest punt la amassem bé, o a ma oa amb la màquina, uns 10 minuts.

Fem una bola i la tornem a tapar un un drap i la deixem reposar una altra mitja hora més o menys.
Posem un paper especial per a forn damunt d'una safata, el pinzellem amb oli, farem servir també un bol, de vidre millor, que també pinzellem amb oli.

Posem la massa sobre del paper per forn li fem uns talls amb el ganivet i la empolvorem amb farina, a sobre, posarem el bol de vidre, així el pa durant la cocció conservarà humitat.
Introduïm al forn fred, el programem a 200 graus 45 minuts.

Fixeu-vos que en aquesta recepta és diferent la cocció, en les receptes sempre tenim el forn calent a una temperatura adequada, aqui no, el forn ha d'estar fred, aquest pas és molt important.
Queda molt bo, amb una crosta cruixent per fora i una massa suau, i el millor de tot l'olor de pa acabat de coure que deixa a tota la casa.


Feliç dijous !!!

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.