diumenge, 2 de juliol de 2017

Pastís de llima. Key lime pie


He mirat moltes receptes d'aquest pastís que és molt popular a Florida, USA, on creixen els arbres que produeixen una varietat d'aquesta fruita.
Al final he decidit fer una barreja de diverses, inclosa la que ha vist al blog: Objetivo: CupCake perfecto.
Darrerament a casa consumim llimes, sobretot per acompanyar el te gelat que tan de gust ve amb aquestes calors.


Per a la base

-125 grams de galetes Digestive o Maria
-30 grams de sucre 
-50 grams de mantega fosa

farciment

- 4 ous
-390 grams de llet condensada
-120 ml de suc de llima
-2 culleradetes de ratlladura de llima

-50 grams de sucre glas per la merenga



Piquem les galetes que ens quedin amb la textura quasi, quasi de pa ratllat, i ho barregem amb la resta d'ingredients per a la base del pastís.

Posem un paper especial per forn en un motlle rodó i estenem la nostra barreja bé per tota la base, pujant una mica per les vores.
Introduïm al forn calent a 180 gradois uns 15 minuts.
Traiem del forn i deixem refredar.
Preparem el farcit


Batem els rovells d'ou, reservem les clares, fins que ens quedin esponjosos, sense deixar de batre incorporem la llet condensada seguim batent i per últim afegim el suc de llima i la ratlladura, que ens quedi tot ben batut, la barreja ha de ser espongosa.

Posem a farciment sobre de la base que havíem reservat i ho posem al forn calent a 180 graus uns 20 minuts.
Deixem refredar.

Batem les clares a punt de neu, quan estan a mig batre afegirem el sucre a poc a poc, i seguim batent fins que ens quedi fort.
Posem la merenge en una mànega pastissera i decorem el pastís, ho posem al forn amb el grinador uns minuts amb compte que no es cremi!
També el podem decorar amb la nata muntada.


Recordeu que aquest pastís és dels que s'han de fer amb hores d'antelació o molt millor d'un dia per l'altre.
Feliç cap de setmana