dijous, 30 de març del 2017

Infusions i els seus beneficis

Aquest mes a la revista de la fundación Española del corazón Salud & corazón ve un article molt interessant sobre les infusions i els seus beneficis per al nostre cor, un òrgan que hem de cuidar, i protegir sempre.

Jo sóc una gran fan de les infusions, sobretot del te, el boldo, i la til·la que són les meves preferides, però en general m'agraden totes.

Us faig un resum.

Una infusió és una beguda obtinguda de les fulles, les flors, les arrels, les escorces, els fruits o les llavors de certes herbes i plantes, que poden ser aromàtiques o no. En concret, a aquestes fulles, flors, fruits o llavors se'ls aboca,o s'introdueixen en aigua calenta, sense arribar al punt d'ebullició.
Hi ha una llegenda que diu que l'origen del te es remunta al 2.737 a.c a la Xina.

Hi ha moltes classes d'infusions que són molt benefisiosas per a la nostra salut, però en el cas del cor hi ha algunes que estan especialment recomanades.

El te verd.
Una investigació de la Universitat Saitama de Japó va descobrir un menor nombre d'atacs al cor entre els bevedors de te verd.

Japó té una incidència molt menor de malalties cardicas que el món occidental.

Espino blanc
És una planta considerada cardiotònica, això vol dir que és bona per a la funció del nostre cor, té un efecte vasodilatador i també relaxant, ideal per al nostre sistema nerviós

Fulla d'olivera
És antioxidant i actua contra l'envelliment, i esta demostrat que disminueix la pressió arterial i dilata les artèries coronàries, vol dir que ens ajuda a prevenir infarts.

Llimona i mel
Aquesta infusió la solem utilitzar quan tenim en processos gripals però també ajuda al nostre cor, sobretot per la mel que millora el reg coronari.

Romaní
Les infusions fetes amb aquesta planta tenen propietats antiinflamatòries el que ens ajuda a millorar el nostre sitema circulatori.

Melissa
Té propietats sedants, el que ens ajuda a evitar les palpitacions o arítmies sobretot si estem nerviosos d'aquesta manera també és un aliada de la nostre salut

Cua de lleó
Ens ajuda a regular la pressió arterial gràcies al fet que té efecte vasodilatador i està recomanada per a evitar taquicàrdies o prevenir l'angina o a l'hora de relaxar-se i tenir un son reparador.

Per tot això pensem que quan estem prenent una infusió a part de ser un ritual, un moment de relax en el nostra atrafegat dia a dia estem aportant un benefici al nostre cos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.