dilluns, 27 de març del 2017

Crestes de tonynia amb verdures i de ceba amb formatge


El Diumenge a la tarda tenia ganes d'elaborar alguna cosa, cuinar, i no sàvia que.
Vaig decidir fer una empanada, però sobre la marxa, improvisant vaig pensar que millor crestes, tenia tots els ingredients, que són molt senzills i el farcit també va ser improvisat.
Van quedar delicioses, acompanyades d'una amanida de brots verds va ser un sopar perfecte, sobretot per que com hi havia futbol cadascun va sopar a una hora !!! així que uns les van menjar temperades, altres calentes i altres fredes, per a tots els gustos.

Aquesta és una forma de fer-les molt senzilla, amb un farciment també molt senzill, el podem sofisticar posant dins el que mes ens agradi, ami és que cuinar amb pebrots, xampinyons, tomàquet i ceba ...coses tan bàsiques m'agrada, sempre tinc a la nevera, bé ja es nota en les receptes que poso en aquest bloc.
Ingredients

Per a la masa

-Farina
-llevat fresc
-llet o aigua
-sal
-oli d'oliva suau o de girasol

Per al farcit

-salsa de tomàquet
-cebes
-pebrot vermell
-pebrot verd
-tonyina en llauna
-Xampinyons
-porro
-fornatge ratllat
-sal
-pebre
-oli d'oliva
-orenga


No poso les quantitats exactes de massa, per això mai em queda igual, però el meu mètode és posar la farina sobre del marbre, mes o menys 300 grams, faig un forat al mig i poso la llet, o aigua, temperada amb el llevat desfet a dins, sal, i un bon raig d'oli d'oliva suau o de gira-sol, el vaig pastant i si veig que la massa no es lliga per que s'obre és que necessita mes líquid, si per contra ens queda enganxosa cal anar afegint una mica més farina. Ens ha de quedar una massa que no s'enganxa a les mans, aquest és el punt exacte.

Un cop tenim feta la massa l'estirem bé i tallem cercles, amb un got, per exemple.

Preparem el farcit.
Com les he fet amb 2 farcits diferents ha estat mes laboriós.


Per a les de formatge:
Pelem i piquem el porro i el xampinyons, en una paella amb una mica d'oli deixem que es vagin fent, quan estan fets salpebrem i retirem del foc.
Pinzellem la massa de la cresta amb la salsa de tomàquet i una mica de orenga, una bona cullerada de porro amb el xampinyons una altra de formatge i tamquem la cresta.

Per a les de verdures amb tonyina.
Piquem els pebrots verds, el vermell, i les cebes, posem una mica de caeite en una paella i els sofregim, que ens quedin ben fets, hi afegim sal i pebre, i salsa de tomàquet.
Ho barregem amb una llauna de tonyina, de qualitat, retirem bona part de l'oli.
Fem una barreja.
La bases de crestes posem una bona cullerada i tanquem.


Col·loquem en una safata amb paper per forn, les pintem amb ou batut i al forn calent a 190 graus uns 12 minuts, fins que agafin un bonic color daurat.











El Diumenge al matí vam sortir a fer una passejada i les nostres passes ens van portar fins al Park Güell, tinc mil fotos del parc, però sempre hi ha un detall que fotografiar, és increïble.
Per cert les temperatures pròpies del mes de juny, moltíssim calor, i moltíssims turistes !!!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.