dilluns, 21 de novembre del 2016

Sant Pere de Casserres

Encara no havia actualitzat aquesta entrada.
El pont del dia 1 la veritat és que va donar molt de si.
L'últim dia ja de tornada cap a casa vam anar a visitar el Monestir de Sant Pere de Casserres.
Feia anys que no hi havia anat, i és un lloc tan ple d'història que no m'importa tornar, crec que hem trigat molt, però es segur que quan tormen a fer excursións per la zona el visitarem de nou, encara que la carretera no és gens simpàtica!!!
Per arribar al Monestir cal anar fins al parador de Vic, allà mateix comença la carretera que ens porta fins al Monestir, crec recordar que són 4 quilòmetres, totalment recomanable fer aquesta visita.

Sant Pere de Casserres és un antic monestir benedictí Situat al Terme de les Masies de Roda que es troba envoltat per el pantà de Sau.

La història del monestir és molt interessant, i té diferents etapes on ha patit misèria, terratrèmols i guerres,fins l'any 1952 en que l'arquitecte Camil Pallàs, de la família propietària, emprèn les primeres i més importants obres de consolidació: refà la volta de la nau de tramuntana de l'església, de la cuina i el refectori, del pis superior de l'hospici i de les cambres priorals.
L'any 1991 el va adquirir el Consell Comarcal d'Osona amb la finalitat de portar a terme, juntament amb la Generalitat de Catalunya, la restauració del conjunt del monestir durant els anys 1994 a 1998 a càrrec de l'arquitecte Joan-Albert Adell i Gisbert.
Actualment el monestir alberga una exposició de caràcter permanent on s'interpreta la vida dels monjos a Casserres mitjançant l'ordenació museogràfica que ens permet conèixer com es vivia en un monestir en el segle XI.






















































































Això és una maqueta de com era la decoració de les parets










          


çç

L'edifici on passen l'audiovisual amb la història del Monestir












Aquesta foto no és meva, és per fer-se una idea del lloc tan meravellós on es troba ubicat el Monestir







El Pantà de Sau




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.