dissabte, 22 d’octubre del 2016

Tumbet


En aquest plat tots els ingredients són originaris de les Amèriques.
És un plat que se sol menjar fred, nosaltres ens ho hem menjat temperat.

Les albergínies contenen vitamines com la vitamina A, la vitamina C, Vitamines del grup B, i minerals com el Potassi i el calci.

L’albergínia és aigua en un 92% i té un contingut en proteïnes baix, hidrats de carboni i cap greix.  Tambe conté potents antioxidants que ens ajuden a prevenir l’envelliment, el risc cardiovascular i les malalties degeneratives:

Ingredients

- 6 patates 
- 1 kg de tomàquets 
- 3 albergínies 
- 2 pebrots verd 
- mitja cabeça d'alls
 - oli 
 -sal 

-Pebre


Tallem a rodanxes les albergínies i les empolvorem amb sal, les deixem reposar en un colador que perdin tota l'aigua, almenys una hora

Pelem i tallem a làmines les patates.
Les fregim en oli calent

Un cop passat el temps de repòs de les albergínies les assequem bé, les arrebossem en farina i les fregim en oli calent.
Quan les traiem de l'oli les deixem a sobre d'un paper absorbent.

Escaldem els tomàquets, els pelem i els traiem les llavors, els tallem a trossets i en una paella amb una mica d'oli fregim el alls i tot seguit, poc a  poc anem fregim els tomàquets que ens quedin ben fets.
Tallem a tires els pebrots verds i els fregim també.
Rectifiquem de sal i espolvorem amb pebre.

Preparem els plats posant una base de albergínia, patates salsa de tomàquet i pebrot.

Hi ha moltes formes de presentar-lo, fent com un pastís amb els ingredients a làmines i fent capes, en una cassola, en cassoletes ..



















. - Retirem part de l'oli i fregim el pebrot tallat a tires, hi afegim la salsa de tomàquet, que ha de quedar espessa i amb trossos de tomàquet que es notin, i repartim el conjunt sobre les albergínies. - També es poden preparar racions individuals amb un motlle rodó en el qual anirem intercalant les capes de patata, albergínia, pebrots i salsa de tomàquet. - També hi ha qui hi posa carbassó, tallat a rodanxes i fregit, i pebrot vermell. 5

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.