dimarts, 27 de setembre del 2016

Castres

Potser mai hagueu sentit parlar d'aquesta poblacio, o potser heu passat a prop però no us heu aturat a visitar-la, però us asseguro que visitar Castres és molt interessant, per tot.. els seus carrers, els seus museus, els seus edificis, els seus parcs, la seva història.



Castres és una localitat i comuna francesa, situada al departament del Tarn a la regió de Midi-Pyrénées.

El seu nom ve de la paraula llatina castrum, que significa "plaça fortificada.


Quan vam arribar a Castres, un Dimarts a la tarda, els seus carrers i plaçes eran buides de gent.

Una de les coses que més ens va agradar va ser el parc de Gourjade. 
El Parc és un ampli espai natural de 53 hectàrees per al descans i les activitats  entre d'altres de:pícnic, passejos, jocs, amb un embarcador del vaixell "Cotxe d'eau"( embarcacions turístiques amb les que es pot navegar pel riu i gaudir d'una vista diferent de les façanes de colors que es reflecteixen en l'aigua creant un ambient únic),
 golf, mini golf..  està obert tot l'any amb l'accés, i el parquing gratuït.

L'edifici del Palau Episcopal alberga l'Ajuntament de Castres i un altre dels grans llocs d'interès de Castres que és el Museu Goya, amb obres del pintor i d'altres  artistes espanyols com Velazquez, Pacheco, Picasso, Miró.
Encara que no és tan conegut però és el segon museu a França ,després del Museé du Louvre),amb major quantitat d'art hispànic.

Passejant per Castres a la vora del riu Agout, afluent del Tarn, es pot veure el desenvolupament de la indústria  en els antics habitatges dels teixidors, tintorers i blanquers,la construcció de les cases els permetia remullar les pells en els soterranis d'aquestes cases per després ser assecats al nivell superior.

Per tot això i moltes coses més us recomano que visiteu Castres, i el seu entorn i descobriu una zona que no es gaire lluny de nosaltres.














































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.