dimecres, 28 de setembre del 2016

Albi i visita al Museo Touluse Lautrec

Albi és una localitat i comuna francesa situada al departament del Tarn. a la regió de Midi-Pyrénées

L'objectiu de les nostres curtes vacances d'aquest any era anar a Albi, i en concret visitar el Museu Touluse Lautrec, que és un dels meus pintors favorits.

He tingut la sort de veure moltes de les seves obres en diferents museus de França i també en alguna exposició aqui a Barcelona, ​​però tenia moltes ganes de visitar el museu d'Albi, ja que en les seves galeries es troben les seves primeres i darreres obres.

Però Albi és molt més que el museu, Albi és un lloc, que tot i que és molt turístic, és tranquil, té unes propostes culturals molt variades i sens dubte és lloc en el que et sents molt a gust.
Jo defineixo a Albi com una postal, pots arribar i fer mil fotografies per que els paisatges, els jardins, els monuments tot és preciós i l'estat de conservació és perfecte, els seus carrers estan nets i la seva gent és molt amable.

Per als que viatgem en autocaravana Albi és un lloc perfecte, ja que disposa d'un aparcament tant per a nosaltres com per a cotxes just al costat del Museu i de la Catedral, que a més és gratuït.
Amb uns termòmetres que al migdia no baixaven de 35 graus la nostra visita a Albi va ser molt interessant, enriquidora, i malgrat la calor, molt agradable, tornarem segur

El llistat de coses a fer i veure a Albi és interminable, però puc destacar, com a exemple:
Passar i admirar els ponts vell i  nou que passen per sobre del riu Tarn, o navegar pel riu en una  Gabarra, les vistes des del riu d'Albi i de la catredral són impressionants, visitar La Col·legiata de Sant Salvi, al Monument aux morts, passejar pel vell Albi, per la vora del Tarn, pels jardins de la Berbie i els jardins de li Nôtre, el Parc de Rochegude ,la Catedral de Santa Cecília...I per descomptat el palau de Belbier on es troba el el Museo Touluse Lautrec i que era antiga residència dels bisbes d'Albia questl palau va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2010.
.
Aquest museu, un dels més grans museus contemporanis alberga la major col·lecció pública del món, com mes de 1000 obres, entre les quals els seus 31 cartells més coneguts, retrats que va pintar en la seva joventut ,, quadres de bordells, però també litografia constitueixen aquesta col·lecció excepcional.
Estan representades totes les etapes de la seva abundant producción.Desde seus primers quadres fins a l'últim que va pintar el mateix any de la seva mort
El Museu Toulouse-Lautrec permet seguir l'evolució d'aquest artista a través d'una visita cronològica de la seva obra, però també temàtica.

El museu també té un auditori de 150 places, una col·lecció d'art modern, una galeria dedicada als descobriments arqueològics, una sala d'exposicions temporals, una sala dedicada als tallers i una galeria dedicada a la Ciutat episcopal.

La catedral de Santa Cecília ofereix un contrast important entre el rigor exterior de su arquitectura defensiva i la Riquesa interior d'una sumptuosa decoració.és el major edifici de maons del món.
 La seva construcció es va prolongar durant dos segles de 1282 a 1480. És avui una de les Catedrals més visitades de França.
Sens dubte van utilitzar el material que tenien mes proper que són les argiles que es produeixen al riu Tarn, les mateixes que caracteritzen la seva arquitectura local, ja sigui en la seva catedral, en els ponts, palaus o molins.

































































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.