dilluns, 20 de juny del 2016

Coques de revetlla.2016.

Ja tenim aquí de nou Sant Joan, !!
Això vol dir final de curs, vacances escolars, veure ja a l'horitzó les vacances de la feina ..
Començament de l'estiu, sol, platja, calor, dies molt llargs ...
Per començar celebrarem la revetlla de Sant Joan.
No poden faltar la típiques coques de fruites, de cabell d'angel, de llardons, de crema, hi ha coques per tots els gustos! i que no falti el cava fresquet, la bona companyia, i algun que altre petard ...
Aqui us deixo enllaços de les coques que he anat fent al llarg d'aquests últims anys.
Aquest cap de setmana vaig fer una de fruita amb cabell  i ametlles laminades.

Us deixo la recepta per si us animeu.

 Per a mi aquesta és la millor recepta de totes les que he provat, queda molt esponjosa i amb aquesta textura, aquesta aroma i aquest sabor de la coca de Sant Joan de briox de tota la vida, a casa meva que són molt crítics amb mi em diuen : igual que a la pastisseria o millor!!!!

Fer una coca és molt fàcil, el secret està en el pastat, és un tipus de massa que necessita molt temps de pastat, ho podeu fer a mà, però és molt laboriós, però amb una pastadora senzilla, encara que sigui de mà us quedarà perfecta .
Com veureu els ingredients són senzills, el que és més car són els pinyons, però podem substituir-los per ametlla laminada o en palet
Feliç revetlla a tots i bones vacances per als que tingueu el plaer de començar-les ja, jo he d'esperar un mes mes !!




















A casa no pot faltar mai la Coca de LLardons amb full




Ingredients.

Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc
.

Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-2 cullaradetas d'aigua de tarongina
-1 ou per pintar la coca.
-Pinyons
-Cireras o fruita confitada
-Cabell d'angel

Primer prepararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar a la nevera!!.
Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.

Ho pasten uns 15 minuts amb la màquina o mes temps si ho fem a mà, pensar que més temps de pastat mes esponjosa ens quedarà.
Posar un paper per al forn i col · locar  la meitat de la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem, li posem el cabell d'angel repartit,i l'altre meitat de massa a sobre, ben estirada la decorem amb els pinyons, les cireres o la fruita i la deixem reposar una hora, més o menys, creix bastant.
La pintem amb ou batut.
La posem al forn calent, 180 Graus, més o menys uns 25 minuts, ja veureu que agafa color.




http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2015/06/coca-de-llavaneras-coques-2015.html


http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2015/06/coca-de-llardons-sant-joan-2015.html





http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2015/06/coca-de-brioix-i-cabell-sant-joan-2015.html





http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2013/06/coca-de-cireres-de-temporada.html



http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2015/07/coca-de-crema-amb-cireras-i-ametlles.html





http://lacuinadelucia.blogspot.com.es/2015/07/coca-de-brioix-amb-xocolata.html



















Preparada una de brioix farcida de xocolata. Nocilla, amb gotes de xocolata, abans de ficar-la al forn li afegirem ametlles llaminadas i pintarem amb ou batut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.