diumenge, 10 de gener del 2016

PLUMK CAKE

Demà dilluns si que tornem realment a la normalitat.
La feina ja al 100%, els nens i no tan nens a l'escola ia la universitat, veurem si puc fer una escapadeta a les rebaixes ..
Aquesta recepta si que és un clàssic.
    
  • Si mirem la definició de plum cake veurem que és:  Pastís fet amb mantega, sucre, ous, farina, llevat, rom, panses de Corint i fruites confitades.
  • És una pena per que no tenia panses a casa,i tampoc tenia rom, ho he substituït per whisky. la veritat es que un plum cake sense panses em resulta molt estrany!!.
Però el pa de pessic queda sucós i les fruites li donen aquest contrast en la textura i en el gust que el fa tan especial.
La recepta l'he vist en la meva col·lecció de llibres Biblioteca d'or de la cuina, li tinc molt d'afecte a aquesta col·lecció per que amb ella vaig aprendre a cuinar.


Ingredients.

-250 grams de farina
-140 grams de mantega
-3 ous
-20 grams de llevat en pols
-fuitas confitadEs ( meló, cireres, taronja)
-1 copa de whisky o conyac


Tallem la fruita confitada a trossets i la deixem en un bol una estona macerar amb el whisky o conyac, si li posem panses, jo no tenia a casa, també les posem a macerar.
Batem la mantega, que ha d'estar a temperatura ambient, amb el sucre, quan ens quedi amb una textura com de pomada anem afegint els ous un a un, quan estiguin ben barrejats hi afegim la farina amb el llevat tamisats.
Escorrem les fruites i les passem per farina, això evitarà que es vagin al fons del Plum cake, afegim a la massa el whisky que queda al bol, i les fruites passades per la farina.
Col·loquem en motlle prèviament greixat.
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 40 minuts.

Feliç setmana a tots!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.