dimecres, 20 de gener del 2016

Pastís d'aniversari per la Rosa. Moltes felicitats!!!

L'altre dia la "nostra" Rosa va complir 50 anys
La Rosa és d'aquestes persones que coneixes i de seguida connectes amb elles per la seva personalitat i per que és bona persona on les hi hagi.
Bé, com ja sabeu de la meva afició per cuinar per a les persones a les que vull, li vaig fer un pastís d'aniversari, per celebrar-ho amb les companyes de ginecologia.

Rosa !!!!! per molt anys, a pels 50 següents !!!

El pastís que he elaborat és un dels que més agrada, dues bases de pa de pessic un de vainilla o toffe i una altra de xocolata amb farcit de trufa i cobertura de xocolata negra, intens, amb un tros petit hi ha prou, així que surten moltes racions.
Un plaer haver pogut contribuir amb una petita aportació a que l'aniversari de Rosa fos un dia molt especial.

Ingredients.

Per a les bases x 2

-150 Grams de farina per bescuits 
-150 Grams de sucre 
-100 Grams de mantega 
-1 Cullerada de llevat en pols 
-4 ous 
-essència de toffe
-4 Culleradetes de cacau pur ( per la base de xocolata)

Per el farcit


--250 Ml de nata 35% 
-250 Grams de formatge Mascarpone 
-50 Grams de sucre glas 
-1 Culleradeta d'essència de vainilla 
-50 Grams de xocolata 70 %


Per a la cobertura

-50 ml de nata 35%
-200 grams de xocolata de cobertura

Fem les bases

Batem els ous amb el sucre 
Quan ho tinguem ben batut afegim la farina el llevat tamisats i el cacau en pols ( això ho farem en una de les bases, així una serà de color la xocolata i una altra de color "vainilla")seguim batent i afegim la mantega fosai una mica d'essència de toffe


Ho posem al forn calent a 170 graus 40 minuts


Quan tinguem les dues masses fetes les deixem refredar i les tallem en dues parts, que ens quedin més o menys igual, jo no ho aconsegueixo mai, em vaig comprar una mena de "arpa" per tallar però aquesta clar que no tinc facilitat per fer aquestes coses, em surt fatal, això si, jo el segueixo intentant.
Ara tindrem 4 bases.

Preparem el farcit

Utilitzarem la batedora elèctrica de barilles. 
Desfem al bany maria el la xocolata, ho deixem refredar.
Batem el formatge amb el sucre i la nata, quan esta muntada afegirem la xocolata i acabem de batre, que quedin tots els ingredients ben barrejats. 


Anem a muntar el nostre pastís.

Posem una de les bases ia sobre una capa generosa de farcit, sobre una altra base alternant una bases de color mes fosca, les que porten cacau amb les que no porten, entre base i base farcit, fins a acabar el pastís amb una base.

Per preparar la cobertura escalfem la nata en un cassó i quan comença a bullir el separem del foc i afegim la xocolata trossejada ho barregem bé fins que ens quedi totalment desfeta.


Posem a sobre la cobertura i repartim bé per sobre i pels costats, si deixem que la cobertura es refredi una mica ens quedarà mes consistent i ens anirà millor per recobrir els costats.

Per decorar he posat un 50 a caramel que vaig fer amb sucre, i unes estrelles de fondant, que he tallat amb un tallador de galetes, als costats he posat encenalls de xocolata que compro sempre en el LIDL i que queden molt bé, també les tenen de la xocolata blanca









                                               

                                      











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.