dissabte, 5 de desembre del 2015

Pastís d'arròs amb llet

D'aquest pastís he trobat mil receptes, però al final m'he decidit per aquesta del bloc l'exquisit, no porta tant arròs i ha quedat perfecta.
M'agrada molt, moltíssim l'arròs amb llet, fet amb molt gust de canyella i de llimona. A l'Alfons li agrada en la versió més francesa que és amb sèmola d'arròs, però la veritat és que fa temps que no ho faig per que amb el meu afany de fer postres noves i diferents no aconsegueixo atrapar-ho  tot!
Aquest és típic d'Holanda.

Ingredientes.

Per a la base

-125 grams de farina normal
-25 grams de mantega
-15 grams de sucre
-10 grams de llevat en pols
-1 ou
-40 ml de llet
-una mica de sal

-Per el farcit

-500 ml de llet semidesnatada
-35 grams de arròs normal o bomba,no llarg!
-2 ous
-50 grams de sucre
-Pell de llimon
-1 branca de canyella o de vainilla
-una mica de sal


Primer preparem la base.

Barregem a l'amassadora, o el podem fer a mà, la farina, el sucre, una mica de sal i el llevat, la llet temperada, la mantega toveta, i l'ou batut.
Ho barregem tot bé fins que ens quedi una massa fina i elàstica.
Tapem amb un drap humit i la deixem reposar mínim una hora.
Un cop hagi passat el temps de repòs amassem una mica a mà, per treure tot l'aire, i la podem estendre la massa en el motlle que anem a utilitzar.

En el temps de repòs podem preparar el farcit.

Posem a bullir la llet amb la pell de llimona i una branqueta de canyella, jo li poso molta llimona i 2 branques de canyella, però això va a gustos, també podem posar-li una branca de vainilla si ens agrada més.
Quan la llet comenci a bullir hi afegim l'arròs una mica de sal i el sucre, ho deixem bullir, sense tapar, uns 30 minuts.
Separem del foc i li afegim a poc a poc, i sense deixar de batre els rovells d'ou.
Deixem refredar una mica.
Batem les clara a punt de neu, amb una mica de sal i les afegim a l'arròs, amb cura que no se'ns baixin.
Deixem refredar
Posem tot a la base i ho posem al forn uns 30 minuts a 170 graus.

Tot i que la recepta sembla llarga no és dificil, és una senzilla massa que es deixa reposar, l'arròs amb llet, i unes clares a punt de neu.

Poseu un dolç casolà en les vostres vides !!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.