divendres, 7 d’agost del 2015

Fartons




Per un lloc o per un altre ha de sortir la vena Valenciana que he heretat de la meva mare ...és broma !!
Al meu Martí li encanta l'orxata a l'estiu ia l'hivern.moltes vegades la faig jo mateixa, altres vegades la compro.
I si l'acompanyem de Fartons ja és massa !!
Tenia aquesta recepta guardada ja fa temps, i avui, el que fa estar de vacances! els he fet.
Del bloc La cocina de Mesilda
Uns els he emplenat de nocilla.
M'hauria agradat demà al matí aixecar-me i assaborir un cafè amb un, a ser possible de xocolata, però ja no queden !!




Ingredients.

-50 grams de llevat fresc de forner
-100 ml d'aigua
-2 ous
-600 grams de farina
-100 grams de sucre
-sal
-2 cullerades de suc de llimona
-100 d'oli de girasol


Per fer el glacejat

-100 grams de sucre glas
-Aigua


Posem en un bol el llevat, l'aigua, els ous batuts, el sucre, un pessic de sal, el suc de llimona i la farina, ho pastem tot molt bé, jo ho he fet amb l'amassadora, i quan estan tots els ingredients ben barrejats anem afegint l'oli.
Veureu que queda una massa molt llisa, brillant i que no s'enganxa a les mans.
Deixem reposar la massa tapada amb un drap, uns 30 minuts.
Passat aquest temps fem parts d'uns 50 grams, aproximadament, els estirem bé i els enrotllem, si volem posar-li xocolata li posem al centre i enrotllem.
Els col·loquem a sobre d'una safata, amb paper per forn, però compte que no estiguin molt junts! per que creixen, i els deixem reposar més o menys una hora.
Mentre podem preparar el glacejat.
Posem en sucre en un bol i li anem afegint aigua molt a poc a poc i batent, fins que ens quedi amb la textura que vulguem, en aquest cas bastant liquida per que el que farem serà pinzellar, en calent els fartons.
Introduïm els fartons al forn calent a 180 graus uns 7 minuts, veurem que estan pel color.
Quan els traiem del forn els pinzellem amb la glaça que havíem preparat.
Estan boníssims !!!!








1 comentari:

  1. Que bien te han quedado y que ricos se ven, nunca los he echo pero se me han apetecido, con tu permiso me llevo la receta, un beso

    ResponElimina

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.