divendres, 3 de juliol de 2015

Coca de crema amb cireras i ametlles laminades


La idea era fer una coca de crema, i la crema posar-la amb la màniga pastissera.
encara que aquest tipus de massa quan creixen el que has decorat va una mica cap a on vol el llevat ...
La veritat és que la crema amb canyella i llimona, la podem fer amb vainilla, estava deliciosa, me l'hagués menjat a cullerades, encara tinc el "vici" d'agafar una cullera i menjar-me el que queda a la cassola,  tinc competència per que si em veu  l'Aniol el també vol provar ....
Bé la crema no em va quedar tan espessa com jo habia pensat en principi per a utilitzar la màniga, així que vaig pensar ...:perfecte, faig el brioix, poso una bona capa de crema, les cireres i una capa generosa d'ametlla laminada ..
Tot i que la recepta sembli molt laboriosa no ho és.

Fer coques és molt senzill, no necessitem cap tècnica especial, el secret és una massa ben pastada, amb temps, i no necessitem una màquina sofisticada, jo tinc una de mà senzilla, com sempre us animo a provar ..

Aquesta per els infermeres mes guapes i el Millor equip de gine de Barcelona, I POTSER DEL MÓN MUNDIAL !!!




Per a  la massa mare.

-100 Grams de farina
-100 cc de llet
-30 grams de levat fresc.


Per fer la Coca.

-200 Grams de farina
-60 Grams de sucre
-25 Cc de llet
-1 ou
-40 Grams de mantega
-Ratlladura de pell de llimona
-1 Mica de sal

-1 ou per pintar la coca.

Per a la crema

-500 ml de llet
-3 rovells d'ou
-100 grams de sucre
-2 cullerades de maizena 
-Pell de llimona
-1 branca de canyella
-50 grams de mantega


Primer repararem la massa mare, barrejant els tres ingredients, la farina, el llevat i la llet,la tapem i la deixarem reposar tota la nit o unes 12 hores, a temperatura ambient, no ficar-la a la nevera!!.


Preparem la crema.
Posem a bullir la llet amb la meitat del sucre, la canyella i la pell de llimona, quan comença a bullir la deixem uns minuts perquè absorbeixi bé l'aroma.
Batem en un bol el  sucre, la Maizena, els rovells d'oui i la mantega toveta.
Retirem el cassó del foc i hi afegim la barreja anterior sense deixar de batre, acostem una altra vegada al foc sense deixar de remenar.
Quan comença ha bullir de nou i espessa ja la tenim llesta.
La deixem refredar.

Si volem la crema més espessa posem una altra cullerada de maizena.


Per fer la coca.
Barregem tots els ingredients i la massa mare.

Ideal si ho pastem amb una maquina, per senzilla que sigui, com la meva, almenys 10 minuts, si ho fem manual el procés és més pesat, necessitarem als menys 15/18 minuts.

Posar un paper per al forn i col · locar   la massa amb la forma de la coca, amb el gruix que vulguem,  ben estirada.
i posem a sobre una capa de crema, si la fem, com en aquest cas no tan espessa, si la crema és més espessa podem utilitzar la màniga pastissera i fer formes amb ella la decorem amb les ametlles leminades i les cireres  i la deixem reposar una hora, més o menys, creix bastant.

La posem al forn calent, 180 Graus, més o menys uns 25 minuts, ja veureu que agafa color.