divendres, 19 de juny del 2015

Coca de Llavaneras . Coques 2015

 Comencem a època de coques, Sant Joan, Sant Pere, per anar fent boca la primera d'aquest any ha estat la Coca de Llavaneres, una de les que més m'agraden..aquesta va per a les infermeres mes guapes del món mundial !!

Ingredients.


-Pasta de full

Per a la crema

-250 ml de llet
-1 rovell d'ou
-4 Cullarades soperes de sucre
-1 Cullerada sopera de Maizena
-Pell de llimona
-1 branca de vainilla

Per cobrir la coca


-3 Cullerades soperes d'ametlla mòlta
-3 Cullerades sopera de sucre
- ratlladura de pell de llimona
-1 Clara d'ou
-ametlla filetejada 

Primer fem la crema.

Posem a bullir la llet amb la meitat del sucre la pell de llimona, i la vainilla.
En un bol posem la resta del sucre, el rovell d'ou (la clara la reservarem per a la cobertura) la maizena i una mica de llet ..
Quan la llet bull retirem del foc i li traiem la pell de llimona o la branca que li haguem posat.
Li anem incorporant la barreja i batent, el tornem ha apropar al foc i deixem que torni a bullir.
Si ens queda molt espessa hi afegim una mica més de llet i si ens queda massa clara la deixem bullir una mica mes.
Retirem del foc i reservem.
Estenem la pasta de full i el tallem per la meitat., la punxem.

Posem la crema a sobre d'una de les parts sense que arribi a les vores.
posem l'altra meita de la  pasta de full a sobre i també ho punxem.
Less vores dels segellem aixafant amb una forquilla, per exemple.

Preparem un Massapà amb el sucre i l'ametlla mòlta, i li anem afegint la clara d'ou batut, ens ha de quedar molt claret per poder estendre amb un pinzell.
Estenem  aquesta massa per sobre de la coca i acabem posant-els pinyons o ametlles filetejades crues.
El posem al forn calent a 190 graus uns 20 minuts.

Podem canviar l'aroma de la crema i posar canyella en branca, o només vainilla o el que més ens agradi.
També podem canviar les ametlles per pinyons.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.