divendres, 6 de març del 2015

Pastís de crema de vainilla amb merenga

Ja fa molts dies que vaig fer a casa aquesta recepta, un Diumenge que no tenia unes postres preparades, sempre porto receptes noves a la meva llibreta però imagino que la setmana va ser especialment intensa i no havia preparat res especial.
Però, però ... tenia una massa brisa que havia comprat al LIDL i que surt molt bé, molt millor si la fem a casa, però tenir-la feta a la nevera ens facilita molt la recepta.
Vaig fer una crema pastissera amb vainilla i amb les clares del ous una merenga ... fàcil i molt bona, unes postres perfectes.
També la podem fer amb una base de pasta de full.


Ingredients

-1 base de massa brisa o de full
-3 Cullerades de sucre

Per a crema

-500 Ml de llet
- 2 ous
-50 Grams de Maizena
- 100 grams. de sucre
-1 Branca de canyella, o vainilla
-Pell de llimona



Fem la crema.
Per preparar la crema posem la llet amb el sucre, la canyella, o vainilla i la pell de llimona a bullir.
En un bol barregem els rovells d'ou amb la maizena.(reservem les clares per fer la merenga)
Un cop comença a bullir la llet la retirem del foc li traiem la pell de llimona i la canyella i hi afegim la barreja anterior, batem bé ho tornem a posar al foc i no deixem de remenar fins que espesseixi
Deixem que la crema es refredi.


Posem en un motlle la base i la introduïm al forn calent a 190 graus, amb un pes a sobre,per exemple uns llegums secs, uns 15 minuts, fins que ens quedi cuit, ho veurem pel color.
Traiem del forn, li traiem el pes que li haguem posat.
Deixem refredar.
Quan la crema també és freda la posem a sobre de la massa que hem cuit ..
Muntem les clares a punt de neu, sempre amb una mica de sal, i quan estiguin a punt hi afegim el sucre, jo també li vaig posar un punt de colorant..para donar-li "emoció".
Posem la merenga sobre de la crema i gratinem uns minuts al forn.
Com m'agraden les postres amb crema !!!!

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.