Com us he comentat en altres ocasions per a mi cuinar és una expressió d'afecte, m'agrada regalar les meves "creacions" a la gent que estimo, que em fa feliç.
En aquesta ocasió és per a una persona molt especial que forma part de les nostres vides des de fa molts anys, des que Alfons va començar a la seva escola de sempre ... i ara ja està en 3r d'Història.
Ha continuat sent professora d'anglès dels meus dos fills petits i encara ho és de l'Aniol, que per cert li ha donat molta feina perquè és terrible!!.
Cèlia, moltes felicitats !!!!
Per a
les bases
-150
grams de farina
-150
grams de sucre
-100
grams de mantega
-1/2
sobre de llevat en pols
-4
ous
-1
cullaredeta d'essència de
vainilla
Preparem la base.
Batem els ous amb el sucre fins blanquejar, afegim la farina, el llevat, el cacao en pols, l'essència de vainilla i per últim la mantega fosa.
Ho posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 170 graus uns 40 minuts.
Batem els ous amb el sucre fins blanquejar, afegim la farina, el llevat, el cacao en pols, l'essència de vainilla i per últim la mantega fosa.
Ho posem en un motlle i ho introduïm al forn calent a 170 graus uns 40 minuts.
La deixem refredar i la partim en 2.
Per el farcit
-250 Ml de nata 35%
-250 Grams de formatge Mascarpone
-50 Grams de sucre glas
-1 Culleradeta d'essència de vainilla
-50 Grams de xocolata 70 %
-250 Grams de formatge Mascarpone
-50 Grams de sucre glas
-1 Culleradeta d'essència de vainilla
-50 Grams de xocolata 70 %
Utilitzarem la batedora elèctrica de barilles.
Desfem al bany maria el la xocolata, ho deixem refredar.
Batem el formatge amb el sucre i la nata, quan esta muntada afegirem la xocolata i acabem de batre, que quedin tots els ingredients ben barrejats.
Desfem al bany maria el la xocolata, ho deixem refredar.
Batem el formatge amb el sucre i la nata, quan esta muntada afegirem la xocolata i acabem de batre, que quedin tots els ingredients ben barrejats.
Per la cobertura
-200 grams de xocolata 70 %
-50 ml de nata 35 %
Per fer la capa final, la de cobertura posem a escalfar en un cassó la nata i quan comença a bullir la separem del foc hi afegim el xocolata i ho batem bé, fins que ens queda llisa i suau.
Deixem refredar una mica abans de posar sobre del pastís.
Per decorar
-Estrelles de xocolata blanca
En aquesta ocasió he fet 3
bescuits.
Un amb cacau, un altre sol amb
vainilla i un altre amb vainilla i una mica de colorant vermell, els he partit
en 2 cadascun i he alternat les capes perquè en tallar es vegin clarament els
colors.
Entra capa i capa he posat el
farciment, estenent molt bé, i un cop ja muntat tot el pastís he posat a sobre
una capa de cobertura xocolata, l'ametlla crocant pels costats i per finalitzar unes
estrelles de xocolata blanca que vaig fer amb uns motlles que em havien
regalat.
Ha quedat un pastís enorme, aquesta
era la idea !!!.
Super mega! Quina passada! jo me l'hauria de menjar en 3 vegades.
ResponElimina