dilluns, 2 de març del 2015

Lioneses



L'altre diumenge em va venir de gust fer una lioneses de crema, com m'agrada la crema! i de xocolata! delicioses !!
És molt fàcil fer aquest tipus de pasta, i sempre ens quedarà bé si seguim les indicacions, fins i tot sembla excessivament fàcil per al bé que queden.
Les podem omplir amb nata, trufa, crema ... posar xocolata calenta per sobre ...

La Carme em va demanar la recepta per que als seus fills els encanten les Lioneses ..Carme! Anima't que és molt fàcil



Ingredients.

-1/4 litro d'aigua
-125 Grams de farina
-80 Grams de mantega o margarina
-4 ous
-Sal
- Crema pastissera per farcir o trufa o nata

Per a crema

-500 Ml de llet
- 2 ous
-50 Grams de Maizena
- 100 grams. de sucre
-1 Branca de canyella, o vainilla
-Pell De llimona


Per a la Trufa
 
-250 Ml de nata 35% 
-250 Grams de formatge Mascarpone 
-50 Grams de sucre glas 
-1 Culleradeta d'essència de vainilla 
-50 Grams de xocolata

Per preparar la crema posem la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona a bullir.
En un bol barregem els rovells d'ou amb la maizena.
Un cop comença a bullir la llet la retirem del foc li traiem la pell de llimona i la canyella i hi afegim la barreja anterior, batem bé ho tornem a posar al foc i no deixem de remenar fins que espesseixi
Deixem que la crema es refredi.

Per fer la trufa utilitzarem la batedora elèctrica de barilles. 
Desfem al bany maria el la xocolata, ho deixem refredar, a la recepta original posen xocolata amb llet 90 grams, jo he posat el negre i només 50 grams. 
Batem el formatge amb el sucre i la nata, quan aquest bé muntada afegirem la xocolata i acabem de batre, que quedin tots els ingredintes ben barrejats. 



Preparem la pasta Bullim l'aigua amb la mantega i un pessic de sal,tot seguit afegin la farina i remenem fins que es faci una bola que es desenganxi de les parets de la cassola. Fora del foc anem afegin els ous un a un, sense deixar de remenar.

Si tenim màniga pastissera farem les formes amb ella, si no amb una cullera. Ho posem al forn a unoss 180 Graus uns 15 minuts, fins que quedin daurats i consistents.

Un cop tinguem freda la pasta ja podem farcir-les amb el que més ens agradi, la crema i la trufa són delicioses, però si no tenim temps les podem farcir amb nata i també son bonisimes.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.