diumenge, 25 de gener del 2015

Arròs amb bacallà, carxofes i pessols

Si vull que a casa tothom arribi a un acord en el que més els agrada menjar he de cuinar Bacallà, i si hi ha arròs també es posen bastant d'acord, en general els agrada tot però per aquests dos aliments tenen predilecció, això és fantàstic a l'hora de cuinar perquè es poden cuinar d'un munt de receptes..de peix, de carn, de verdures....
L'arròs que he posat és bomba, hi ha molta diferència de preu entre un arròs "normal" o un de bona qualitat, però també hi ha molta diferència en el resultat, i crec que val la pena.

Aquesta recepta és del bloc Food & cakes, em va agradar perquè és molt semblant a una altra d'arròs que jo faig, és fàcil i el resultat és fantàstic, l'acompanyem d'un cava fresquet, aigua per als nens ... i unes postres. .i ja hem triomfat!


Ingredients

-500 grams d'arròs varietat bomba
-10 carxofes
-300 grams de bacallà desalat.
-1200 ml de caldo de peix, o verdures o aigua
-200 grams de pessols frescos o congelats
-1 ceba gran
-2 dents d'all
- 4 tomàquets madurs
-Oli d'oliva
-Sal


Netegem i tallem a trossos les carxofes.
Si els pèsols són frescos els pelem.
El bacallà ha d'estar en remull unes hores canviant l'aigua, si ens queda salat ens farà malbé el plat, és fatal!
Posem oli en una paella i sofregim la ceba i l'all.
Quan ja tinguin color afegirem el tomàquet pelat i sense llavors i ho deixarem coure fins que ens quedi ben fet, gairebé en el punt que se'ns enganxa.
Posem els trossos de carxofa i les deixem coure una mica, afegim llavors els pèsols.
Posem l'arròs, li donem unes voltes i de seguida hi afegirem el brou, o aigua, calenta, ho deixem coure 10-12 minuts i afegirem el bacallà fins que l'arròs estigui cuit, rectifiquem de sal, cura en aquest punt perquè el bacallà, encara que ho hàgim dessalat sempre porta una mica de sal ... són uns 4 minuts més, segons com us agradi l'arròs, ami m'agrada coure-ho lo just..







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.