dilluns, 15 de desembre del 2014

Galetes per Nadal




Ja es va apropant el Nadal i jo estic molt, molt feliç, amb els llums als carrers, les nadales, embolicant cosetes que ja he comprat (per si els Reis s'oblidem d'alguna cosa ...) pensant que fare per als meus convidats. .
Per començar  les festes ens hem reunit les nenes de l'Republica, aquest cop erem poques però ens ho vam passar molt parlant de les nostres coses i és que 30 anys, que vam estar sense veure'ns, donen per a molt!
Es porten una festa amb mi pel whaps, perquè faig pastissos i galletas..que aquesta vegada els vaig portar unes galetes que els van agradar molt, gràcies noies .... Les del República som les millors !!!



Vaig fer dos tipus de massa, una per a les galetes de vidre amb farina de força i unes cullerades de cacau en pols i l'altra amb farina de pa de pessic, la elaboració la mateixa.
Es nota que aquests dies no fa fred perquè la massa em costava bastant de treballar ja que entre safata i safata que posava al forn havia de posar la massa a la nevera, ja que si perd duresa és dificl de tallar amb els motlle de galetes, ha d'estar molt freda.



Les formes de colors que els he posat a sobre són  Fondant que vaig comprar en una botiga especialitzada, ho vaig tallar amb els mateixos talladors de galetes.


Ingredientes:

-125 grams de mantega
-75 grams de sucre glas
-225 grams de farina per bescuits
-1 ou
-Vainilla (canyella, gengibre..)


La mantega ha d'estar a temperatura ambient, tova, però no desfeta.
La batem amb les barilles i li anem afegint el sucre  l'ou, i la vainilla, sense deixar de batre, i anem afegint poc a poc la farina, fins que ens queda una massa llisa i no no s'enganxa a les mans.
Si volem fer les que porten cacau separem la massa ia una part li posem a cacau, la quantitat que ens agradi, jo li he posat com 2 cullerades soperes.
Deixem la massa reposar a la nevera embolicada en paper film, un parell d'hores, el temps suficient perquè la massa tingui ens quedi una mica dura.
Estenem la massa i tallem les galletas.Las posem damunt d'un paper especial per forn en una safata.
Posem al forn a 180 graus fins que ens quedin daurades.

Per fer les de vidre
Estirem bé la massa entre dos papers especials de forn i els donem la forma que ens agradi, en aquest cas he tallat les galetes en forma de cor i amb un altre tallador més petit he retallat el centre, igual per fer les de estrelles. 
Posem un caramel, del durs al centre i les posem al forn al forn calent a 180 graus fins que agafin una mica de color. 
Deixem refredar  abans de retirar el paper.



Mentre tenim les galetes al forn si volem posar el fondant sobre cal preparar les formes per que en aquest cas cal posar-ho quan surten del forn, en calent així amb la mateixa calor de la galeta queda enganxat.
Tot el contrari de si anem fer nosaltres el glacejat amb sucre glas i clara d'ou, llavors es posa amb la galeta freda.



















1 comentari:

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.