dimecres, 12 de novembre del 2014

Pure, o crema, de carbassa

El Component principal de la carabassa és l'aigua.
Té poca quantitat d'hidrats de carboni i poc, poquisim greix per això és una aliment poc calòric
Contenen molta fibra, per Això va genial per el trànsit intestinal,
La carbassa és rica en betacarotè o provitamina A i vitamina C, vitamina E, folats i altres Vitamines Del Grup B contes de Com la B1, B2, B3 i B6.

La vitamina A és essencial per la visió, El bon estat de la pell, el cabell, les mucoses  dels Ossos i el bon funcionament del sistema immunològic, a més de tenir propietats antioxidants.

La vitamina E, al igual Que la C, té acció antioxidant, i aquesta última a més intervé en la Formació de col·lagen, Glòbuls vermells, ossos i dents. També afavoreix l'absorció del ferro dels aliments i augmenta la Resistència del Front de les Infeccions.


Encara que carabasses hi ha tot l'any l'època en la qual estan millor, al meu gust, és a la tardor i hivern.
Durant aquesta època de l'any és rara la setmana que no faig alguna elaboració que contingui carbassa, un pa de pessic, unes galetes, un alboronía un pure..me agrada molt la textura que tenen, el color, el sabor, i són un aliment molt bo i no contenen poques calories, no són cares ... ja no es pot demanar més ...

En aquesta recepta no vaig a "inventar res" però és una idea..que bonissima és la crema o puré de carbassa ... aquest cop hem afegit uns porros i unes cebes de figueres.
En aquesta ocasió no vaig a posar quantitats, jo vaig posar 2 cebes mitjanes, 2 porros i una carbassa de les llargues sencera, sense pell ni semillas..por descomptat.


Ingredientes.

-Carbassa
-Cebes de figueres
-Porros
-Natal liquida o llet evaporada
-Sal
-Pebre

Aquesta recepta pràcticament es fa sola, posem els indredientes vegetals pelats, nets i tallats a trossos, amb aigua, no molta que justet els cobreixi, una mica de sal i deixem que bulli, ideal si el podem fer amb l'olla exprés.
Un cop estan ben cuits, tous, els triturem, i ami m'agrada passar-los pel colador xino, perquè quedi ben fi, afegim la nata líquida i una mica de pebre.
La textura dependrà de com ens agradi, més líquid, o més espès ... el podem menjar bé calentet, temperat o fred ... acompanyat d'uns crostons ... deliciós, amb tot el sabor i el color de la carbassa ..





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.