dilluns, 24 de novembre del 2014

LLom ibèric al forn farcit de poma i formatge



Aquest cap de setmana estàvem bastant atrafegats a casa, primer perquè el nostre preciosos gat Lego s'ha posat una mica malalt, res greu però com no ens pot dir que li passa i que sent això ens va crear un sensació d'intranquil·litat, encara sort que tenim un super veterinari que és una meravella, gràcies Alfred!
També teniem obra de teatre, actuava l'Alfons al Cercle, interpretant un paper a l'obra Salomé en la versió d'Oscar Wilde ... genial.
Bé.. a tot això el menjar del Diumenge havia de ser poc laboriós,  i que agradés a tothom ... idea!! Llom  ibèric de porc al forn.


Ingredientes:

-un tros de llom ibèric (aquest era de 850 grams)
-2 Talls de formatge
-2 Tires de bacó
-1 poma
-Patates
-Tomates madurs
-Vi Ranci o xerès
Sal
-Pebre
-Oli D'oliva


Us vaig a confessar que la idea era omplir el llom i embolicar-ho amb el bacó, però algú va tenir la genial idea de menjar-se el bacó, i deixar no més 2 trossos finets ... mira quina gràcia!!! 
El llom ha d'estar tallat com un desplegable, posem dins trocets de poma, talls de formatge, i el bacó (que em va quedar) el tanquem, podem lligar-ho, jo no tenia corda, però no es va"desmuntar".
Posem sal i pebre i ho col·loquem en una safata per forn.
Li posem una mica de guarnició, jo li he posat uns tomàquets oberts i unes patates.
També li posem sal,pebre i oli a la guarnició.
El reguem tot amb el vi i el posem al forn calent a 200 graus uns 50-60 minuts, no costa molt de coure, sobre tot si és Ibèric.
Quan ho traiem del forn ho deixem refredar i el tallem.
Deliciós!
Nosaltres el vam acompanyar per un primer plat que era una sopa feta amb un brou acabadet de fer .... quina olor deixa el brou casolà per tota la casa ... records de la infància ....









1 comentari:

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.