dijous, 16 de gener del 2014

"manitas" peus de porc amb bolets

Aquesta recepta l'he adaptat d'una del bloc Les receptes del Miquel. En aquest bloc hi ha un munt de receptes molt interessants. 
Ell proposa que els bolets siguin ceps, en aquest cas jo vaig posar un pot de bolets variats. 
No he provat aquesta recepta, ja se que els que cuinen han de provar les seves creacions, però ami no m'agraden gens aquest tipus de guisats.


-3 peus de porc (6 meitats)
-200/300 grams bolets, congelats, frescos,o de llauna 
-1 ceba gran
-1 pastanaga gran
-2 grans d'all
-160 ml de vi negre
-Romaní
 -100 ml de brou de bullir els peus 
-Sal
-pebre 
-LLorer
-Julivert 
-Avellanes torrades 
- 1 trosset de pa torrat

Posem a bullir els peus de porc amb aigua que els cobreixi sal, pebre, 1 fulla de llorer, necessitarem unes 3 hores de cocció mínim en olla normal, menys si ho fem a l'olla exprés.
Quan estiguin els deixem refredar i els desossem i tallem a trossets. 
Reservem

Colem i reservem part del brou de cocció. 
Fem el sofregit en una cassola, posem oli d'oliva i sofregim l'all, la ceba i la pastanaga, tot tallat petit, la branqueta de romaní i ho deixem fer fins gairebé caramel · litzar i remenant a foc mitjà 

Afegim els bolets tallats els saltegem que perdin l'aigua, afegim el vi a poc a poc perquè es vagi tot coent. 
Quan el vi s'hagi evaporat afegir l'aigua reservada de la cocció i afegir els peus de porc i remenar bé i continuar la cocció a foc lent, tapat i remenant de tant en tant uns 10 minuts. 
Preparem una picada amb les avellanes, julivert i un trosset de pa sec i l'hi afegim al guisat i deixem coure uns minuts més.



1 comentari:

  1. aunque a ti no te gusten este tipo de gisados,estoy seguro que disfruto las personas que lo probaron.Muy buena adaptacio
    Gracias por nombrarme
    peto

    ResponElimina

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.