dilluns, 16 de desembre del 2013

Speculoos

Més galetes típiques de Nadal!
Aquestes són unes que porten diverses espècies i els diuen Speculoos.
Jo no m'he passat amb les espècies, he estat prudent per si de cas, potser si les torno fer posaré una mica més, però han quedat molt bé.
El glacejat el vaig comprar fet, va en uns paquets i sembla plastilina, el problema d'aquest tipus de glaça és que si no la utilitzes tota s'asseca molt
Speculoos és una espècie de galeta nadalenca molt tradicional a Bèlgica, a Holanda on rep el nom de speculaas .. La principal característica d'aquestes galetes servides en els mercat de Nadal és que solen tenir formes o motius que evoquen la història nadalenca de Nicolau de Bari.

Les espècies que s'usen per fer les speculaas són la principal característica distintiva d'aquestes galetes. Es tracta d'una barreja de canyella, nou moscada clau, gingebre en pols, cardamom i pebre blanc.


La recepta és del bloc Cuina per llaminers.

Ingredients.


-320 grams de farina
-120 grams de mantega
-50 g de sucre
-55 g de sucre Morè
-1 de cullerada petita de llevat(Tipus Royal)
-Sal
-1 ou
-3 cullerades Petites de canyella en pols
-Nou moscada
-Clau
-Gingebre
-Pebre blanc
-Cardamom
-2 cullerades petites de vainilla. o sucre avainillat


Les espècies les he posat una mica pensant en què més m'agradaven, he posat poc pebre i mes canyella i gingebre, però en total ha estat 3 cullerades petites d'espècies, sumant la barreja de totes

En un bol barregem la mantega, ha d'estar a temperatura ambient juntament con los sucres, el llevat, un polsim de sal i les espècies.
Batem fins que ens quedi com una pomada.
Li anem afegint la vainilla i l'ou, i és bat Fins que s'hagin incorporat a la barreja.
Finalment incorporem la farina i és contínua batent Fins que

tenim una massa homogènia.
Amb l'ajuda del Corró, s'estira la massa al Damunt de paper de forn, el gruix és el que més us agradi, ami m'agrada fer-les no molt gruixudes, que quedin fines i cruixents, i seguidament, es tallen amb els motlles de galetes que tinguem, si no tenim ho podem fer amb un ganivet, donant-li les formes que més ens agradin
Les introduïm al forn calent a 180 graus Durant uns 5-6 minuts, Fins que comencin a estar una mica daurades.
Ens les hem menjat en 48 hores i durant aquest temps s'han mantingut cruixents.
Si feu i us duraran més dies és millor guardar-les en una caixa de galetes metàl·lica.































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.