dissabte, 12 d’octubre del 2013

Galetes de Conguitos



Cada mes quan ens reunim al club de lectura acostumo fer algun dolç que ens mengem un cop hem debatut i hem parlat del llibre que hem llegit.
El llibre d'aquest mes era molt interessant i vam estar parlant un bona estona, així que a part de la recepta de les galetes us recomanaré el llibre STONER, de John Willians.
Aquesta vegada els dolços eren una Bica, la recepta esta al bloc, i la recepta d'avui, unes galetes amb Conguitos, els Conguitos de tota la vida.
L'única dificultat d'aquesta recepta és no caure en la temptació de menjar-se els Conguitos abans que vagin a parar dins de la massa .. són irresistibles!



Ingredientes.

-200 grams de farina de força o farina normal
-100 grams de sucre moreno
-100 grams de sucre blanc
-125 grams de mantega
-1 culleradeta de bicarbonat
-1 ou
-Una mica de sucre avainillat o essència de vainilla
-200 grams de Conguitos


Tamisem la farina amb el bicarbonat i reservem.
Hem de tenir la mantega a temperatura ambient, o sigui tova però no desfeta ni liquida, si no no ens quedaran bé les galetes.
Ha d'estar tova, a temperatura ambient.
Si us heu oblidat de treure-la de la nevera la poseu uns segons al microones, 5 segons.
Barregem la mantega amb els dos tipus de sucre, ho batem bé, amb una forquilla,fins que ens quedi la textura d'una pomada, afegim l'ou sencer i seguim batent.

Afegim llavors la barreja de farina i bicarbonat que havíem reservat i finalment els conguitos, ho barregem tot molt bé.
En una safata per al forn, amb paper, posem boletes de massa, no molt grans, i no les aixafem, amb la calor del forn ja agafaran la seva forma.
Introduïm al forn calent a 180 graus uns 10-12 minuts, ja veureu com van agafant un color marró molt xulo
Mirem de no posar les boles molt a prop unes de les altres per que al baixar s'enganxen 1 amb altres.
Però no hi ha problema, si veieu que es toquen unes amb les altres, ami m'ha passat en algunes, en calent les talleu amb un ganivet, be, no cal tallar-les, només separar-les, per que en sortir del forn la massa cuita és tova, encara que de seguida agafa una textura més dura, per això és millor deixar-la refredar a la mateixa safata per que si intentem treure és desfan, agafen textura dura de seguida que es refreden una mica.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.