dissabte, 12 d’octubre del 2013

Fricando amb bolets

Un altre dels blocs que m'agrada molt és Les receptes del Miquel.
Aquesta vegada el repte era fer un Fricandó diferent al que faig jo a casa, i que té molt èxit, jo mai li poso tomàquet, ni picada.
Però com estem en època de bolets i em venia de gust cuinar algun plat amb ells m'he posat el davantal.. i aquest ha estat el resultat.
Un clàssic de la cuina catalana.



Ingredients.

-750 grams de carn de vedella
-200 grams de bolets en aquest cas camagrocs (rossinyolic, camasec , rossinyol de pi, vaqueta de pi, misto, picornell de càrritx, picornell de pi o ginesterola de pi )
-1 ceba
-1 pastanaga
-2 tomàquets madurs
-Herbes aromatiques
-1 got de vi ranci o xerez
-Caldo de carn
-Oli d’oliva
-sal
-Pebre
-Ametlles torrades
-1 troçet de pa torrat o 1 carquinyoli
-Farina


Netegem bé els bolets, els traiem la poc sòls que tinguin enganxada a la part de baix i moltes vegades vénen amb algunes branquetes del bosc enganxades.
Els passem per una paella que perdin l'aigua que deixen i els reservem.
Salpebrem els trossos de carn els arrebossem amb la farina i els fregim, no molt que no ens quedin molt secs.
Reservem.
En una cassola posem oli i fregim la ceba picada, que ens quedi ben feta, no cremada, afegim la pastanaga també picada la deixem que quedi ben sofregida, a continuació afegim una culleradeta de farina i remenem, afegim els tomàquets tallats a daus i quan ja estiguin ben sofregits, afegim les herbes aromàtiques, una mica de vi i deixem que vagi reduint.
Incorporem la carn que havíem reservat i ho cobrim amb el brou, deixem que es vagi coent, com a mínim 1 hora, 10 minuts abans d'acabar la cocció incorporem els bolets i una picada d'avellanes i pa, o carquinyoli.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.