dijous, 4 de juliol del 2013

Croque-Monsieur

El croque-monsieur és un sandvitx elaborat amb pa de motlle, pernil cuit i formatge, generalment d'emmental o gruyere, rostit al forn, a la planxa o en una paella. La majoria de les vegades se serveix gratinat.

El croque-monsieur va aparèixer per primera vegada en la carta d'un cafè parisenc el 1910, però es desconeix l'origen de la paraula. Va ser esmentat per primera vegada en la novel · la de Marcel Proust À l'ombre des jeunes filles en fleurs, publicada el 1919: "ara bé, al sortir del concert, com, en reprendre el camí que va cap a l'hotel, ens havíem aturat un moment sobre el moll, la meva àvia i jo, per intercanviar algunes paraules amb la Sra de Villeparisis que ens anunciava que havia sol · licitat per a nosaltres a l'hotel uns «croque-monsieur» amb ous a la crema ... "(Això ho he copiat del wikipedia).
A casa els caps de setmana els nens sempre volen esmorzar els típics biquinis de pernil i formatge amb pa de motlle.

Que voleu esmorzar avui? Bikini! o mixt com li diuen en altres llocs.
Aquest matí els he preparat unes als nens, i jo m'he portat una a la feina.

Bonissim!
Aquest toc de beixamel gratinada m'ha agradat molt.

Ingredients.

-Pernil cuit
-Formatge tipus Havarti, d'emmental o gruyere
-Pa de motlle

Per a la betixamel

-Llet
-Farina
-Sal
-Mantega

Fem una beixamel una mica espessa, en aquesta ocasió no he li posat la nou moscada que li dóna aquest gust i aquesta olor tan característica.

La fem posant una mica de mantega en un cassó, quan aquesta desfeta posem una cullerada de farina, li donem uns voltes que agafi una mica de color i anem afegint la llet a poc a poc. Segurament se'ns van fer grumolls, però aquí hi ha un truc ... la batedora elèctrica ... és un bon truc ..
Quan tinguem la beixamel muntem els bikinis i els posem una capa de beixamel per sobre i formatge ratllat, jo he he posat del mateix que portava el biquini dins, a tros sets, perquè no tenia ratllat.
El fiquem en una safata al forn amb l'opció de gratinar, ho deixem fins que ens quedi una mica torradet i  llests.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.