dilluns, 13 de maig del 2013

Mini lioneses de crema .i recepta sense gluten




Ja havia fet una recepta amb aquest tipus de massa, m'encanta la seva textura, l'olor ... em recorda a les lioneses que venien a la pastisseria que hi havia a sota de casa i que compraven els Diumenges.


És molt fàcil de fer, si teniu màniga pastissera, jo utilitzo unes  de un sol ús que van molt bé, però si no es poden fer un una cullera per donar-los una mica de forma.
En aquesta ocasió van farcides d'una crema i després les he banyat amb una mica de xocolata Especial per a postres de Nestle.
Es mengen en un sol mos ... i no van deixar ni una!

Ingredients.

-1/4 litro d'aigua
-125 Grams de farina
-80 Grams de mantega o margarina
-4 ous
-Sal
- Crema pastissera per farcir
-xocolata de cobertura

Bullim l'aigua amb la mantega i un pessic de sal,tot seguit afegin la farina i remenem fins que es faci una bola que es desenganxi de les parets de la cassola. Fora del foc anem afegin els ous un a un, sense deixar de remenar.

Si tenim màniga pastissera farem les formes amb ella, si no amb una cullera. Ho posem al forn a unoss 180 Graus uns 15 minuts, fins que quedin daurats i consistents.

La recepta de la crema pastissera la teniu al Bloc.
Si no volem fer la crema pastissera podem fer servir una crema o flam de sobre, tipus Potax,o Royal utilitzant menys quantitat de llet de la que ens posa al sobre perquè ens quedi amb la cosistencia ideal per omplir la pasta.

Si volem fer la massa sense gluten aquestes són les quantitats que hem de posar, el procediment és el mateix que en l'anterior.

Ingredients.


-125 ml d'aigua
-100 grams de mantega
-70 grams de farina d'arròs
-40 g de farina de blat de moro
-3 ous
- sal




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.