dimecres, 13 de març del 2013

Gelat de regalèssia

Aquest és el primer gelat que ha fet Alfons, el meu fill.


Se li va ficar al cap que volia fer un regalèssia, fins aquí tot bé, la qüestió era que l'hi deixava fer, o sigui .. si envaïa la cuina la havia de deixar una altra vegada neta, això era en si un repte, un repte superat per que a part de que el gelat va quedar perfecte en textura i sabor .. la cuina va quedar neta, això confirma la meva teoria ho sap i ho pot fer.

L'altre repte era fer sucre invertit, ideal per a la recepta de gelat, i li va quedar perfecte .. ja sabem que si no es guanya la vida com a historiador sempre es pot posar a fer gelats .....       Ingredients.

Per al sucre invertit.

-150 ml d'aigua
-350 Grams de sucre
-1 Sobre d'àcid tartàric (sobre blanc)
-1 Sobre de bicarbonat sòdic (sobre lila)


Per al gelat


-150 Grams de regalèssia vermella
-2 Iogurts, millor si són dels grecs.
-300 Ml de llet
-90 Grams de sucre
-2 Cullerades de sucre invertit
-200 Ml de nata liquida


Per fer el sucre invertit la quantitat que us vaig a posar és la mínima, però es pot conservar a la nevera fins a un any.

Posem l'aigua a escalfar en un cassó juntament amb el sucre, quan el sucre quedi dissolt afegirem el sobre blanc i farem també que es dissolgui.
Retirem el cassó del foc i afegim el sobre lila, ho remenem bé que quedi dissolt i ja ho tindrem preparat. Ho deixem refredar.
Pels que us pregunteu que és això del sobre Blanc i sobre lila són uns sobres que venen, per exemple en Mercadona en una capseta i també serveixen com a impulsor per als bescuits, crec que ja els vam fer servir en alguna recepta d'aquest bloc.

Per fer el gelat posem en un cassó a escalfar la llet, posem la regalèssia que amb la calor de la llet s'anirà fonent.

Retirem del foc.
Batem a part els iogurts amb la nata líquida, el sucre blanc, el sucre invertit i la barreja de llet i regalèssia, el podem batre amb la batedora elèctrica perquè ens quedi ben homogeneïtzat.
Un cop el tenim fred ho posem al congelador, si anem ha utilitzar la geladora ho deixem com 30 minuts al congelador i després ho passem per la geladora uns 20 minuts, si no ho deixem al congelador i cada 30-40 minuts anem donant una voltes perquè no cristalize.
El gelat queda perfecte, el sabor espectacular, em recorda als xiclets de maduixa ....
Per cert avui Alfons ha "amenaçat" amb fer un xocolata blanca, i com a ajudant la Clàudia ....




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.