Em venia de gust des de fa dies fer un pa d'espècies típic de Nadal.
La veritat és que queda molt bé per tot l'any, sobretot torrat i amb una mica de mantega, em recorda a unes torrades que venen a França que són dolços, ideals per esmorzars.
Jo no li he posat poca quantitat espècies perquè no volia que quedés molt fort de gust.
Ingredients.
Per la massa mare
-200 Grams de farina
-5 Grams de llevat fresc
-una mica de sal
-180 Ml d'aigua
Per fer la massa del pa
-300 grams de farina
-1 ou
-100 ml de llet
-10 grams de llevat fresc
-100 grams de sucre
-una mica de sal
-Espècies (gingebre mòlt, clau mòlt, nou moscada, canyella ..)
-oli d'oliva
Primer de tot prepararem la massa mare.
Dissolem el llevat en aigua tèbia.
Barregem en un bol la farina amb una mica de sal i al centre posem l'aigua amb el llevat.
Ho barregem bé fins que ens quedi una massa homogènia i una mica enganxosa a les mans.
L'ideal és anar afegint poc a poc el líquid, i deixar sempre una mica de farina a part per rectificar si no ens queda bé la massa.
Pasem aquesta massa sobre del marbre i anem pastant, almenys 5 minuts, si teniu amassadora o thermomix és ideal, en aquest cas jo ho faig a mà.
Fem una bola amb la massa i la deixem fermentar tapada amb un drap a temperatura ambient
Passades unes dues hores, hi haurà doblat el seu volum, la tornem a amassar una mica, la tornem a posar el el bol, la tapem amb paper film i la fiquem a la nevera.
L'hem de deixar reposar unes 6-8 hores, la podem deixar també 12 hores.
Comencem fer el pa.
Dissolem el llevat en la llet tèbia.
Barregem la farina amb el sucre, amb la sal, les espècies i anem afegint la llet amb el llevat, també afegirem la massa mare (és convenient treure-la de la nevera i deixar-la a temperatura ambient una estona) que havíem elaborat
Com sempre que fem pa cal pastar la massa molt bé. pels menys 5-8 minuts, amb força.
Si teniu un motlle de cake, és ideal per que queda amb la forma del típic pa de motlle
Pintem l'interior del motlle amb oli o posem un paper de forn.
Aboquem dins la massa i la deixem reposar fins que dobli el seu volum.
Tenim el forn calent a 200 graus durant uns 10 minuts i després baixem la temperatura a 180 graus 25 minuts més.
Fer pa és molt creatiu a més de molt fàcil i quan està en el forn desprèn una olor molt especial, aquest tipus de pa més perquè les espècies li donen una olor molt intensa.
Us animo a que ho proveu. No cal tenir cap coneixement de cuina, ni cap ingredient que no tinguem a mà ni tampoc cap estri de cuina especial.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per seguir aquest Bloc i pels vostres comentaris.
Gracias por seguir este Blog y por vuestros comentarios.